ΗΜΕΡΙΔΑ 31 ΜΑΡ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΣΤΑ ΠΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ 2022

ΗΜΕΡΙΔΑ 31 ΜΑΡ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΣΤΑ ΠΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ 2022

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Κ.Ε.Κ. Γ. Γεννηματάς και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου διοργανώνουν την τρίτη κατά σειρά ημερίδα στο πλαίσιο της διοργάνωσης των "Ανοικτών Ακαδημαϊκών Διαλέξεων 2022" με τίτλο "Γλώσσα, Φύλο, Γλωσσικός Σεξισμός" σε συνεργασία με το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Πρόεδρο Καθηγήτρια Κατερίνα Θ. Φραντζή.

Η ημερίδα είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων που περιβάλλουν καθημερινές αποτυπώσεις του λόγου. Κλείνοντας τον μήνα που είναι αφιερωμένος στη γυναίκα της εποχής μας, στη γυναίκα που προσφέρει σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, στη γυναίκα που διεκδικεί ίσα δικαιώματα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Εισηγήτριες της ημερίδας :

Καθηγήτρια Μαριάνθη Γεωργαλλίδου, Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.  

Υποψ. Διδάκτωρ Ντενίζ Εμινέ Σαρρή-Χασάν, Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 από τις 6:00 έως 8:00μ.μ. και εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις, Ενημέρωσης, Επιμόρφωσης και Κατάρτισης στα Δωδεκάνησα», με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένες/ους και σε όσες/ους διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.

Προεγγραφές στην ηλεκτρονική φόρμα https://forms.gle/FowwPFE73hvkqzXs6

Σε όσες/ους παρακολουθήσουν την ημερίδα θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.